Vælg en side

Skønne æbleskiver til hele familien

5 dl kærnemælk
1 pk. gær / 1 pose tørgær
4 æg delt i blommer og hvider
300 gram mel
1 nip salt
3 tsk. sukker
1,5 tsk kardemomme
1 tsk. vaniljesukker

Palmin/svinefedt/margarine/smør til stegning

 Florsukker og marmelade til servering.

 Lun kærnemælken til max 37 grader rør gæren/ tørgæren ud i .
Del æggene i hvider og blommer. Pisk hviderne stive – sæt til side
Bland kardemomme, salt, sukker, kardemomme og vanilje i melet, og rør det i kærnemælken.
Tilsæt æggeblommerne og rør til dejen er uden klumper
Vend forsigtigt æggehviderne i dejen. Dæk skålen til og sæt den til hævning ca. 1 time.

Sæt en ske ned i dejen, så luften går lidt ud – og så skal der bages.

Varm æbleskivepanden godt op. Kom lidt fedtstof i hvert hul.
Jeg bruger en sovseske, en skefuld passer til hullerne i min æbleskivepande.