Æggekager er dejlig svampet og nem at lave og rækker til 10 personer til brunch, eller 4-6 personer til middagsret med rugbrød til.

  • Pisk 10 store æg let sammen med 1 dl piskefløde, salt og peber.
  • Kom æggeblandingen i en smurt bradepande eller form beklædt med bagepapir ca. 20 x 30 cm.
  • Stil æggekagen i den nederste del af ovnen ved 200 grader i 10 – 15 min.
  • Tag æggekagen ud af ovnen, og fordel indholdet af en dåse flåede hakkede tomater og ca 150 gr bacon over.
  • Stil atter æggekagern i ovnen i ca. 10 min.
  • Fordel derefter indholdet af 1 dåse artiskokker, der er delt en gang, 150 gr cocktailpølser og 100 gr reven ost over æggekagen.
  • Sæt den atter i ovnen i 5 – 10 min.
  • Drys med purløg ved serveringen.
  • Man kan også komme kolde kogte kartofler på eller røget makrel, eller anden fisk, kun fantasien sætter grænsen.