• 12 – 18 stk

Ingredienser

25 g gær
50 g smeltet eller flydende margarine
2 1/2 dl lunken mælk
1 tsk salt
1 spsk Sukker
7-8 dl hvedemel

Til pensling
smeltet eller flydende margarine

Sådan gør du

1. Smuldr gæren i en skål. Tilsæt mælk, margarine, salt og sukker, og rør, til gæren er opløst.

2. Tilsæt melet lidt ad gangen, til dejen slipper skålens kanter. Læg dejen på et melet underlag, og rul den ud i et rektangel på ca. 25 x 50 cm. Skær dejen ud i 5 strimler på langs.

3. Pensl strimlerne med margarine, og læg dem oven på hinanden. Skær dem ud i 3-4 cm lange stykker. Stil stykkerne med snitfladen opad i smurte forme eller muffinforme. Lad dem hæve under et viskestykke i ca. 30 minutter.

4. Bages nederst i ovnen ved 250° i ca. 10 minutter. Lad brødene køle af på en rist. Serveres til f.eks. majssuppe