Udviklet af: Karolines Køkken

Denne opskrift er en kopi, vil du have en opdateret version henvises du til www.arla.dk/karoline

Ingredienser

6 skrællede bagekartofler i store tern (ca. 1000 g)
2 zittauerløg i både (ca. 150 g)
1 tsk groft salt
friskkværnet peber
50 g smør
6 aluforme (ca. 4½ dl)

Sådan gør du

Fordel kartofler, løg, salt, peber og smør i aluformene. Pak formene godt ind i alufolie og stil dem i bålets gløder. Lad bålkartoflerne bage i ca. 25 min. eller til kartofler og løg er møre.

Tip: Bålkartofler kan tilberedes i ovn. Dæk formene med alufolie og stil dem på en bageplade. Bag kartofler og løg midt i ovnen, ca. ½ time ved 225°. Lad kartofler og løg hvile, stadig tildækket, uden for ovnen i ca. 15 min