• 4 serveringer

Ingredienser

Dej:
150 g hvedemel
1 knivspids salt
70 g smør
1 dl vand

Fyld:
150 g kartofler
100 g bacon
2 1/2 dl piskefløde 38%
2 1/2 dl skummetmælk
2 æg
2 æggeblommer
2 knivspids revet muskatnød
2 spsk. persille
70 g Emmentaler 45+
1 knivspids køkkensalt
1 knivspids peber
6 skiver røget laks
1 dl. cremefraiche 38%
Salt og peber
Citronsaft
1 bdt.hakket dild

Sådan gør du

Dej:
Bland hvedemel med salt.
Fordel smør i små stykker og ælt det godt sammen med melblandingen til smørret er helt smuldret.
Tilsæt så vand og saml dejen hurtigt.
Lad dejen hvile 30 min.
Fyld:
Vask og skræl kartoflerne og skær dem i små stykker.
Kog dem op og lad dem simre i 10 min.
Når de er færdige, drænes de for vand.
Steg bacon i en pande, når det er gylden brunt tilsættes kartoflerne og det tages af varmen.
Hak persillen. Tænd ovnen på 175°c.
Piskefløde, mælk, æg, æggeblommer piskes sammen, salt og peber efter behov.
Emmentaleren rives.
Når fyldet er klar rulles dejen ud og lægges i en oliesmurt tærteform og der prikkes huller med en gaffel over hele bunden.
Fyld kartofler og bacon og persille i tærteformen og hæld æggemassen udover og læg osten på toppen.
Bages i 35-45 min. og stilles til afkøling før servering.
Cremefraiche, dild, citronsaft og salt og peber blandes sammen
Lakseskiver rulles som roser, cremefraiche røres med saft af citron, dild, salt og peber.
Roserne anrettes med en skefuld creme ovenpå.

Type