Blåbærmuffins hører sig til på et ægte, amerikansk morgenbord. De skal helst bages kort tid, inden de spises, men kan evt. fryses ned og varmes i ovnen i stedet.

Ingredienser

100 g smør
2 æg
125 g sukker
175 g grahamsmel eller 2 dl hvedemel og 1 dl rugmel
2 tsk bagepulver
1/2 dl piskefløde
1 dl friske eller frosne blåbær
2 tsk vanillesukker

Sådan gør du

Sæt ovnen på 200 grader.

Smelt smørret og lad det køle af.

Pisk æg og sukker sammen.

Rør det smeltede smør i æggeblandingen.

Bland mel, bagepulver, vanillesukker og blåbær i en skål og rør det i dejen sammen med piskefløden.

Fyld dejen i smurte muffinsforme med to skeer.

De holder formen bedst i linseforme af metal, men papirforme kan også bruges.

Bag kagerne midt i ovnen i ca. 15 minutter.