• 8 – 10 serveringer

45+50-60 min.

Ingredienser

Bunde:
150 gr nøddekerner, 5 æg, 150 gr sukker, 2 spsk rasp, 1 tsk bagepulver.

Fyld:
3 dl piskefløde, 2 spsk kakao, 1 spsk kaffepulver, 3 spsk flormelis, 1 tsk vanillesukker.

Endvidere:
4 spsk rom

Pynt:
25 gr. mandler, 2 spsk reven chokolade

Sådan gør du

Mal nødderne gennem mandelkværn, eller i en foodprocessor.

Del æggene, og pisk hviderne meget stive.
Pisk sukkeret i lidt ad gangen, pisk æggeblommerne i en ad gangen.
Vend forsigtig de malede nødder, rasp, og bagepulver i.
Kom dejen i en velsmurt springform, eller en form beklædt med bagepapir ca. 23 cm. i diam.

Bag kagen i den nederste halvdel af ovnen ved 150 gr. i ca. 50-60 min.
Lad kagen svale lidt i formen, før den forsigtig lempes over på en bagerist, for at blive helt kold.

Fyld:
Pisk fløden til skum og tilsæt kakao, kaffepulver, flormelis, og vanillesukker.
Flæk kagen så der bliver to bunde.
Dryp bundene med rom, og fordel fyldet ud over bundene, og smør også et lag på den øverste bund.
Skold, smut, og snit mandlerne. Rist dem på en tør pande.
Pynt kagen med reven chokolade, og de ristede mandler før serveringen.