
- 8 – 10 serveringer
45+50-60 min.
Ingredienser
Bunde:
150 gr nøddekerner, 5 æg, 150 gr sukker, 2 spsk rasp, 1 tsk bagepulver.
Fyld:
3 dl piskefløde, 2 spsk kakao, 1 spsk kaffepulver, 3 spsk flormelis, 1 tsk vanillesukker.
Endvidere:
4 spsk rom
Pynt:
25 gr. mandler, 2 spsk reven chokolade
Sådan gør du
Mal nødderne gennem mandelkværn, eller i en foodprocessor.
Del æggene, og pisk hviderne meget stive.
Pisk sukkeret i lidt ad gangen, pisk æggeblommerne i en ad gangen.
Vend forsigtig de malede nødder, rasp, og bagepulver i.
Kom dejen i en velsmurt springform, eller en form beklædt med bagepapir ca. 23 cm. i diam.
Bag kagen i den nederste halvdel af ovnen ved 150 gr. i ca. 50-60 min.
Lad kagen svale lidt i formen, før den forsigtig lempes over på en bagerist, for at blive helt kold.
Fyld:
Pisk fløden til skum og tilsæt kakao, kaffepulver, flormelis, og vanillesukker.
Flæk kagen så der bliver to bunde.
Dryp bundene med rom, og fordel fyldet ud over bundene, og smør også et lag på den øverste bund.
Skold, smut, og snit mandlerne. Rist dem på en tør pande.
Pynt kagen med reven chokolade, og de ristede mandler før serveringen.
Fantastisk Dette var min fars hovednummer inden for desserter/kager. Har ikke kunnet finde den før nu..!
Tak.
Jeg kan se på hans håndskrevne opskrift/dosmerseddel fra min 50 års fødselsdag, hvor min far frembragte 5 af slagsen (!), at kilden er den samme.
Af hjertet tak. Nu skal jeg igang…
Dejligt at du kunne bruge opskriften, det er en flot og lækker kage.
kun en knivspids bagepulver….!!!
Mvh Susanne
Det er en tsk ( teske )
mvh Lene