Dejlig gammel næsten glemt ret.

Det er ikke til et bestemt antal personer, det er ligesom, hvor meget man kan spise, så det bliver på slump

  • ca. 200 gr bacon i et stykke eller små tern
  • 2 løg
  • 1 hvidkål
  • middags kødboller efter smag
  • salt, peber, brunt sukker, æblecider eddike, hoysinsauce, soya
  • Skær bacon i tern, og steg det i lidt olie eller smør
  • Tag bacon op, og steg løg i bacon fedtet.
  • Skær hvidkålen i tynde strimler, og tilsæt det når løgene er næsten gennemsigtige.
  • Tilsæt salt, peber, og brunt sukker og evt lidt soya, og/eller hoysin sauce.
  • Der kan også tilsættes lidt æblecider eddike hvis man ønsker en lidt skarpere smag.
  • Når kålen er faldet noget sammen, tilsættes frokost kødboller i en fordybning i kålen, og de dækkes til, og det hele simrer ca. 40 min til det hele er mørt og lækkert.
  • Kan serveres som det er eller med en rugbrød med sennep, og rødbeder.