Calzone er en variation af den Italienske Pizza, og er helt perfekt med en rest kødsauce, og en grøn salat.

Denne portion rækker til 4 portioner.

  • 1 portion kødsauce, evt en rest fra fryseren.
  • 125 gr. ost

Dej

  • 25 gr. gær
  • 4 dl lunkent vand
  • 1 tsk groft salt
  • 2 spsk olivenolie
  • ca. 650 gr pizza eller durumhvedemel

Tilbehør: En grøn salat med tomater

  • Begynd med dejen, hvor gæren smuldres i den lunkne vand, så den opløses.
  • Tilsæt groft salt, olievenolie, og gradvist mel.
  • ælt dejen glat og lad den hæve i ca. en time.
  • Tilbered kødsaucen.
  • Rul 4 cirkler ud af dejen, og læg dem på bagepapir.
  • Fordel kødsauce på den ene halvdel, og drys med ost.
  • Luk dejen hen over fyldet og pres kanterne godt sammen.
  • Lad dem efterhæve i 30 min.
  • Bag dem ved 250 gr i ca. 20 min.
  • Server med salat.