
Dejlig ret til 4 personer
der kan spises med ske, og der gives brød til.
- 1 tsk spidskommen
- 1 tsk kanel
- 1 ts tørrede koriander ½ tsk chiliflager ( kan varieres i styrke, alt efter smag )
- 3-400 gr oksefars
- 4 spsk Olivenolie
- 4 spsk finthakkede soltørrede tomater
- 3 store finthakkede løg
- 4 fed finthakket hvidløg
- 1-2 dåser flåede hakkede tomater
- 3 dl kalvefond
- ½ presset lime eller efter smag
- 1 dåse røde kidneybønner – drænet og skyllet
- 1 dåse chilibønner eller sorte bønner, eller bare 2 dåser kidneybønner – drænet og skyllet
- 40 – 50 gr mørk chokolade til at smage til med
- salt, og peber
- Varm olien op i en gryde og tilsæt spidskommen, koriander, kanel, hvidløg og chili.
- Rør rundt et par minutter og skru ned for varmen.
- Tilsæt de hakkede løg, og rør til de er gennemsigtige og klare.
- Skru op for varmen og tilsæt kødet. og brun det godt af under omrøring.
- Tilsæt hakkede flåede tomater, soltørrede tomater, og fond.
- Læg låg på gryden, og lad det simre en halv times tid.
- Smag saucen til og hvis den skal have mere smag og styrke, tilsæt mere chili eller cayennepeber.
- Hvis saucen derimod er blevet for stærk, så vent med at justere, indtil bønnerne kommer i.
- tilsæt bønner og varm dem godt igennem ca. 10 min.
- Hvis man vil have at bønnerne er lettere bløde så koges der bare lidt mere
- Tag gryden af varmen, og rør den mørke chokolade i, start med halvdelen, og smag til inden det sidste tilsættes.
- Smag til sidst til med salt og peber lime og evt, en tsk rørsukker hvis chilien stadig er for stærk.
Serveres med et godt brød, reven ost creme fraiche og , eller nachos.
Velbekomme.
Seneste kommentarer