Dejlig ret til 4 personer

der kan spises med ske, og der gives brød til.

  • 1 tsk spidskommen
  • 1 tsk kanel
  • 1 ts tørrede koriander ½ tsk chiliflager  ( kan varieres i styrke, alt efter smag )
  • 3-400 gr oksefars
  • 4 spsk Olivenolie
  • 4 spsk finthakkede soltørrede tomater
  • 3 store finthakkede løg
  • 4 fed finthakket hvidløg
  • 1-2 dåser flåede hakkede tomater
  • 3 dl kalvefond
  • ½ presset lime eller efter smag
  • 1 dåse røde kidneybønner – drænet og skyllet
  • 1 dåse chilibønner eller sorte bønner, eller bare 2 dåser kidneybønner – drænet og skyllet
  • 40 – 50 gr mørk chokolade til at smage til med
  • salt, og peber
  • Varm olien op i en gryde og tilsæt spidskommen, koriander, kanel, hvidløg og chili.
  • Rør rundt et par minutter og skru ned for varmen.
  • Tilsæt de hakkede løg, og rør til de er gennemsigtige og klare.
  • Skru op for varmen og tilsæt kødet. og brun det godt af under omrøring.
  • Tilsæt hakkede flåede tomater, soltørrede tomater, og fond.
  • Læg låg på gryden, og lad det simre en halv times tid.
  • Smag saucen til og hvis den skal have mere smag og styrke, tilsæt mere chili eller cayennepeber.
  • Hvis saucen derimod er blevet for stærk, så vent med at justere, indtil bønnerne kommer i.
  • tilsæt bønner og varm dem godt igennem ca. 10 min.
  • Hvis man vil have at bønnerne er lettere bløde så koges der bare lidt mere
  • Tag gryden af varmen, og rør den mørke chokolade i, start med halvdelen, og smag til inden det sidste tilsættes.
  • Smag til sidst til med salt og peber lime og evt, en tsk rørsukker hvis chilien stadig er for stærk.

Serveres med et godt brød, reven ost creme fraiche og , eller nachos.

Velbekomme.