• 6 – 8 serveringer

Bagetid: Ca. 45 min. ved 175°

Udviklet af: Karolines Køkken

Denne opskrift er en kopi, vil du have en opdateret version henvises du til www.arla.dk/karoline

Ingredienser

150 g mørk chokolade (ca. 55% kakao)
100 g smør
175 g sukker (ca. 2 dl)
4 æg (str. mellem)
3 spsk hvedemel
3 spsk kartoffelmel
1 tsk bagepulver

3 dl piskefløde
2 spsk kold stærk kaffe
1 dl hasselnøddekerner
50 g høvlet mørk chokolade (ca. 55% kakao)

Sådan gør du

Chokoladen brækkes i stykker og smeltes i en dyb tallerken over en gryde med kogende vand.

Smør og sukker røres hvidt. Æggene deles og æggeblommerne samt den smeltede chokolade vendes i sukkerblandingen.

Mel og kartoffelmel samt bagepulver sigtes i.

Æggehviderne piskes og vendes i ad 2 gange.

Dejen fyldes i en smurt springform, der er drysset med rasp.

Kagen bages midt i ovnen.

Ved serveringen:
Fløden piskes til et let skum, der blandes med stærk kaffe og fordeles over kagen. Hasselnøddekernerne hakkes og fordeles på kagen sammen med høvlet chokolade.

Tip:
Kagen smager bedst, hvis den bages dagen før den skal serveres.