
- 6 – 8 serveringer
Bagetid: Ca. 45 min. ved 175°
Udviklet af: Karolines Køkken
Denne opskrift er en kopi, vil du have en opdateret version henvises du til www.arla.dk/karoline
Ingredienser
150 g mørk chokolade (ca. 55% kakao)
100 g smør
175 g sukker (ca. 2 dl)
4 æg (str. mellem)
3 spsk hvedemel
3 spsk kartoffelmel
1 tsk bagepulver
3 dl piskefløde
2 spsk kold stærk kaffe
1 dl hasselnøddekerner
50 g høvlet mørk chokolade (ca. 55% kakao)
Sådan gør du
Chokoladen brækkes i stykker og smeltes i en dyb tallerken over en gryde med kogende vand.
Smør og sukker røres hvidt. Æggene deles og æggeblommerne samt den smeltede chokolade vendes i sukkerblandingen.
Mel og kartoffelmel samt bagepulver sigtes i.
Æggehviderne piskes og vendes i ad 2 gange.
Dejen fyldes i en smurt springform, der er drysset med rasp.
Kagen bages midt i ovnen.
Ved serveringen:
Fløden piskes til et let skum, der blandes med stærk kaffe og fordeles over kagen. Hasselnøddekernerne hakkes og fordeles på kagen sammen med høvlet chokolade.
Tip:
Kagen smager bedst, hvis den bages dagen før den skal serveres.
Seneste kommentarer