• ca. 12 stykker

Ingredienser

Chokoladekager:
175 gr blødt smør, 100 gr sukker, 1 æggeblomme, 1 tsk vanillesukker, 175 gr mel, 3 spsk kakao, 1 knsp salt.

Fyld:
1 liter god vanilleis, 100 gr mørk chokolade, 100 hakkede nødder, f.eks mandler, eller pistacier

Sådan gør du

Rør smør og sukke cremet, og pisk æggeblomme og vanillesukker i.
Sigt de tørre ingredienser sammen, og rør dem i dejen.
Pak dejen ind og stil den koldt en times tid.
Rul dejen ud, og skær den i to rektangler der passer til bunden af en lille bradepande 18x24 cm.
Læg dem på bageplader med bagepapir, prik dem med en gaffel, og bag dem midt i ovnen ved 150 gr. i ca. 20 min.
Lad kagerne afkøle på pladerne.
Lad isen blive lidt blød, og rør den med hakket chokolade, og hakkede nødder.
For en lille bradepande med film, eller bagepapir, og læg en kage i bunden.
Bred isen ud på kagen, og læg den anden kage ovenpå.
Tryk den til, og stil formen i fryseren i min. 3 timer.
Skær iskagen ud i firkantede eller trekantede sanwich.