• ca. 8 stk

Denne prægtige chokoaldepie stammer fra Californien, og den er drømmen for alle slikmunde. Den har lækkert fyld af chokoladecreme, og desuden et overdådigt dække af marengs.

Ingredienser

150 gr smør eller margarine, 3 dl hvedemel, 2 spsk sukker, reven skal af ½ citron, 1 æggeblomme, 2 spsk vand.

Fyld:
2½ dl mælk, 1 æg, 2 æggeblommer, 1 spsk hvedemel, 100 gr mørk chokolade, 3 tsk vanillesukker.

Marengs:
2 æggehvider, 3/4 dl sukker, 1 spsk mandelflager.

Serveres med koldt flødeskum.

Sådan gør du

Kom fedtstof, sukker, citronskal, mel, æggeblommer og vand i en køkkenmaskine, og kør det hele til en smidig dej.

Tryk dejen ud i en pieform, ca.25 cm i diam. Lad den stå koldt i ca.15 min.

Hæld mælken i en tykbundet kasserolle. Tilsæt det hele æg, æggeblommer, hvedemel,samt chokolade brækket i mndre stykker. Varm det hele under omrøring, til det bliver til en tyk creme. Cremen skal simre ikke koge. Lad cremen køle af.

Bag pieskallen ved 225 gr i 15 min. Kom vanillesukker i chokoladecremen og hæld det i den forbagte bund.

Pisk æggehviderne til marengsen stive med halvdelen af sukkeret. Vend resten af sukkeret i med lette tag, og bred marengsmassen over chokoladecremen. Drys med mandelflager.

Bag pien ved 150 gr i ca. 12 min., eller til marengsen er gylden. Dæmp temperaturen til 100 gr og bag pien yderligere 45 min.