• 12 stk

Ingredienser

Kage
3 dl Flor med chokoladesmag
2 æg
2 tsk. Vaniljesukker med ægte vanilje
3 1/2 dl hvedemel
1 1/2 tsk. bagepulver
2 dl mælk
125 g smør eller margarine
Lidt rasp og margarine

Fyld
3 dl piskefløde
3/4 dl Gelésukker Multi
2 spsk. appelsinjuicekoncentrat (findes bl.a. på frost)

Pynt
2 appelsiner
1 dl vand
1/2 dl Gelésukker Multi
1 1/2 dl piskefløde

Sådan gør du

Sæt ovnen på 175º. Smør en rund springform og drys den med rasp.

Del æggene i hvider og blommer. Læg hviderne i en skål og pisk dem til fast skum. Vend æggeblommer og Flor med chokoladesmag.

Bland mel, Vaniljesukker og bagepulver og vend det skiftevis med mælk i dejen. Rør smørret i. Hæld dejen i formen og bag den i nederste del af ovnen i ca. 1 time. Lad kagen afkøle i formen og del den i to bunde.

Læg den ene bund tilbage i formen. Kog 1 dl af fløden sammen med Gelésukkeret i 1/2 minut. Pisk den øvrige del af fløden – dog ikke for fast, da det gør fyldet grynet. Tilsæt juicekoncentrat og Gelésukkerblandingen og bland det godt. Hæld fyldet i formen og stil den i køleskabet for at stivne.

Læg den anden bund oven på bagefter. Skræl appelsinerne og skær dem i skiver. Læg skiverne oven på kagen.

Kog vand og Gelésukker op. Lad det afkøle lidt og fordel det på appelsinerne. Pisk fløden fast og pynt tærten.

Du kan bytte appelsinerne ud med andre frugter og bær. Vælg juicekoncentrat som passer til smagen.