• 6 – 7 dl

I Frankrig hedder det Confit de Lait og er blevet det nye store hit. Bestiller man en brunch på en trendy café, får man ofte stillet et glas Confit de Lait ind på bordet i stedet for marmelade eller honning. Direkte oversat betyder det ”syltet mælk”, men glem denne lidet tiltrækkende beskrivelse. Smørepålægget her er nemlig en sand delikatesse for alle med en sød tand. Det smager af karamel, omtrent som engelsk fudge, og er meget let at lave selv. Hæld smørepålægget på søde glas og brug nogle stykker af dem som værtindegave.

Ingredienser

3 1/2 dl piskefløde (400g)

8 dl sødmælk (800g)

600 g sukker

Sådan gør du

Bring mælk, fløde og sukker i kog.
Skru ned for varmen og lad det simre uden låg i et par timer.
Rør jævnligt i det, så det ikke brænder på.
Når det har fået konsistens som en tyk creme, hældes det på glas.
Når det bliver koldt vil det størkne yderligere og have konsistens som honning. Mmmm!