Dejlig snasket sag, der er meget populær her i huset

  • 600 gr hvedemel
  • 2 dl lunkent vand
  • 1 dl mælk
  • 50 gr. gær
  • 100 gr sukker
  • 50 gr smør
  • 10 gr salt
  • 2 æg

Fyld:

  • 300 gr. blødt smør
  • 600 gr brun farin

Opløs gæren i mælken og det lune vand.

Tilsæt sukker, æg, smeltet smør, og salt.

Kom melet ved og ælt igennem. Det skal være meget klistret.

Lad den hæve tildækket ca. 45 min.

Fordel dejen i en bradepande ( den fra ovnen ca. 40 x 44 cm ) kom list olie på hænderne , så dejen slipper nemmere.

Lav nu fordybninger i dejen med fingrene, og lad den efterhæve i 45 min.

Rør farinen sammen med det bløde smør.

Fordel fyldet på kagen, og bag ved 175 gr, i ca. 25 min.

Hold lidt øje med den, så den ikke bliver for mørk