• 10 – 12 stk

Ingredienser

Dej: 400 gr. Nykogte mosede kartofler, 4 æg, 350 gr sukker, 1 appelsin, 100 gr grofthakkede mandler. Desuden: lidt smør og mel til formen, 100 gr. Mørk chokolade til overtræk, og lidt sukkerpynt.

Sådan gør du

Lad kartoffelmosen køle lidt af. Pisk æggeblommer, sukker, og reven skal og saft fra appelsinen grundigt sammen til det er lyst og skummende.

Pisk kartoffelmosen i, der må ikke være klumper i. Tilsæt mandler, og vend til sidst stiftpiskede

æggehvider i. Smør en stor tærteform, drys den med mel, og hæld dejen heri.

Bag den midt i ovnen ved 190 gr. I en lille time, til kagen er fast. Dæk med folile, hvis den bliver for mørk. Smelt chokoladen over vandbad og fordel den på den endnu varme kage.

Pynt med kandiserede violer, og appelsinkugler.

Server kold eller lun, evt. ledsaget af is, eller flødeskum.