Rigtig dejlig madtærte / pie til f.s sommerudflugten, for den er også god når den er kold

Tærtebund

  • 1½ dl hvedemel
  • 1 dl grahamsmel
  • 40 gr smør
  • ½ dl ymer
  • 1/4 dl vand
  • ½ tsk salt

Fyld

  • 300 gr hakket oksefars
  • 1 spsk olie
  • 1 stort hakket løg
  • 50 gr kogte skinketern
  • 2 spsk tomatpure
  • 1 dl bouillon
  • 1 spsk soya
  • ½ tsk timian
  • ½ tsk oregano
  • 1 tsk salt
  • 1 knsp peber
  • 2 æg
  • 1 dl cremefraiche
  • 1 dl reven ost

Tilbehør / salat

  • 2 hjertesalat
  • 1 æble i tern
  • 10 cherrytomater
  • 2 appelsiner i filetter
  • 50 gr tørrede tranebær
  • 25 gr hakkede hasselnødder
  • Hak mel og smør sammen til en grynet masse.
  • Tilsæt salt og ymer, og saml dejen med vandet.
  • Rul dejen ud og beklæd en tærteform, eller springform, ca 2 cm op ad siderne.
  • ‘Prik bunden med en gaffel, og bag den midt i ovnen ved 200 grader i 15 min.
  • Svits kødet i olien og tilsæt løget.
  • Tilsæt skinke og tomatpure, bouillon, soya, og krydderier, og lad kødsaucen simre i 10 min.
  • Kom sovsen i den forbagte tærtebund.
  • Pisk æg og cremefraiche sammen og tilsæt osten.
  • Hæld æggemassen over kødsaucen, og bag den midterst i ovnen i 25 min ved 200 gr.
  • Bland snittet hjertesalat med æbletern, appelsinfiletter, og halverede cherrytomater.
  • Pynt salaten med tørrede tranebær, og hakkede hasselnødder.