
Rigtig dejlig madtærte / pie til f.s sommerudflugten, for den er også god når den er kold
Tærtebund
- 1½ dl hvedemel
- 1 dl grahamsmel
- 40 gr smør
- ½ dl ymer
- 1/4 dl vand
- ½ tsk salt
Fyld
- 300 gr hakket oksefars
- 1 spsk olie
- 1 stort hakket løg
- 50 gr kogte skinketern
- 2 spsk tomatpure
- 1 dl bouillon
- 1 spsk soya
- ½ tsk timian
- ½ tsk oregano
- 1 tsk salt
- 1 knsp peber
- 2 æg
- 1 dl cremefraiche
- 1 dl reven ost
Tilbehør / salat
- 2 hjertesalat
- 1 æble i tern
- 10 cherrytomater
- 2 appelsiner i filetter
- 50 gr tørrede tranebær
- 25 gr hakkede hasselnødder
- Hak mel og smør sammen til en grynet masse.
- Tilsæt salt og ymer, og saml dejen med vandet.
- Rul dejen ud og beklæd en tærteform, eller springform, ca 2 cm op ad siderne.
- ‘Prik bunden med en gaffel, og bag den midt i ovnen ved 200 grader i 15 min.
- Svits kødet i olien og tilsæt løget.
- Tilsæt skinke og tomatpure, bouillon, soya, og krydderier, og lad kødsaucen simre i 10 min.
- Kom sovsen i den forbagte tærtebund.
- Pisk æg og cremefraiche sammen og tilsæt osten.
- Hæld æggemassen over kødsaucen, og bag den midterst i ovnen i 25 min ved 200 gr.
- Bland snittet hjertesalat med æbletern, appelsinfiletter, og halverede cherrytomater.
- Pynt salaten med tørrede tranebær, og hakkede hasselnødder.
Seneste kommentarer