Man kan også bruge pastinak, og persillerod, i stedet for selleri, og gulerødder, eller man kan lave et miks af hvad man nu lige har, eller har lyst til.

Ingredienser

½ knoldselleri (500 gr), ½ kg gulerødder, 1 spsk raps, eller olivenolie, salt, og peber.

Bechamelsauce:
5 dl mælk, 5 dl majsstivelse, salt, og peber.

Tomatsauce:
2 ds hakkede tomater, 2 fed hvidløg, 1 tsk st. spidskommen, 1 tsk tørret timian, 1/4 tsk cayennepeber, ca. 10 lasagneplader, 500 gr fisk (ising, rødspætte, eller skrubbe).

Tilbehør:
En stor skål salat

Sådan gør du

Tænd ovnen på 225 gr.
Skræl selleri, og gulerødder, og skær dem i tern.
Kom dem i en plastikpose med olien, og ryst dem til olien er fordelt på alle grønsager.
Hæld dem ud på en bageplade, med bagepapir, og drys dem salt og peber, og bag i ovnen til de er blevet gyldenbrune. Det tager ca. 15 min.
Lav de to saucer klar imens.
Skru ned til 200 gr. når rodfrugterne er færdige, og du tager dem ud af ovnen.
Pisk mælk, og majsstivelse sammen i en gryde, og kog op under omrøring.
Smag til med salt, og peber.
Bland tomaterne, med presset hvidløg, og krydderier i en skål.
Bland de bagte rodfrugter sammen med tomaterne.
Kom lidt tomatsauce i bunden af et ildfast fad.
Læg et lag lasagneplader, og kom et lag tomatsauce på.
Læg halvdelen af fisken på tomatsaucen, og derpå en tredjedel af bechamelsaucen.
Læg endnu et lag tomatsauce, fisk, og bechamelsauce, og herpå lasagneplader.
Slut af med resten af tomatsaucen, og kom det sidste bechamelsauce på toppen.
Læg staniol over fadet og bag lasagnen i 30 min.
Tag staniolen af, og bag endnu 15 min.