• 6 serveringer

Ingredienser

1½ dl piskefløde, 3 dl mælk, 1 spsk tørrede mynteblade, 3 æggeblommer, 1 dl sukker, evt. et par dråber grøn frugtfarve.

Garnering:
½ dl piskefløde, ½ dl reven mørk chokolade, evt. citronmelisse.

Sådan gør du

Hæld fløde og mælk i en kasserolle.
Tilsæt mynteblade, og lad det koge, så den gode smag trækker ud af mynten.
Lad blandingen stå med låg på i 10 min.

Pisk æggeblommer og sukker luftig i en rustfri skål. Opvarm myntemælken til kogepunktet.
Hæld den i æggedejen under omrøring.
Stil skålen i en gryde med kogende vand og pisk til cremen er tyk, ca. 10 min. vandet må IKKE koge.

Si ismassen og rør evt. et par dråber frugtfarve i.

Sæt ismaskinen i gang, hæld isblandingen i , i en tynd stråle, og kør ca.25 min.

Kom isen i en skål, og stil den i fryseren.
Lad den stå i køleskabet i 20 min. inden den serveres.

Anret isen i kugler i portionsglas og pynt med flødeskum og reven chokolade, samt evt, en stilk citronmelisse på toppen.

TIPS:
Man kan se om cremen er tilpas tyk, ved at trække en finger over skeen.
Hvis cremen ikke løber samman er den tilpas