• 3 stk

Bagetid: Sæt bollerne i en kold ovn – indstil på 225° og bag ca. 25 min.

Udviklet af: Karolines Køkken

Denne opskrift er en kopi, vil du have en opdateret version henvises du til www.arla.dk/karoline

Ingredienser

25 g smør
4 dl mælk
1 dl kærnemælk
50 g gær
25 g hvedeklid (ca. 1 dl)
70 g hørfrø (ca. 1 dl)
1 tsk groft salt
600 g hvedemel

Pensling
sammenpisket æg
Pynt
hvedeklid

Sådan gør du

Smelt smørret i en gryde og tilsæt mælken. Hæld blandingen i en røreskål og tilsæt kærnemælken. Rør gæren ud heri. Tilsæt de øvrige ingredienser (hold lidt af hvedemelet tilbage). Slå dejen godt sammen. Dæk den med et låg eller alufolie og stil den til hævning et lunt sted i ca. 1 time. Tag dejen ud på et meldrysset bord og ælt den godt igennem. Tilsæt evt. resten af melet. Del dejen i 3 stykker og form dem til 3 brød. Lad dem efterhæve på bagepapir eller smurt bageplade i ca. ½ time. Tænd ovnen. Pensl med æg og rids dem. Drys med hvedeklid. Bag brødene nederst i ovnen.