• 4 serveringer

Ingredienser

4 ciabattaboller, 8 salatblade, 6-8 spsk mild tabascosauce.
Grøn “bøf”:
1 finthakket løg, 2 finthakkede fed hvidløg, ½ spsk olivenolie, 200 gr revne gulerødder, 200 gr reven knoldselleri, 1 tsk st. spidskommen, 200 gr kogte kikærter (evt.fra dåse), 1 lille bdt. koriander, eller persille, 50 gr durummel, ½ tsk bagepulver, salt, peber, ½ spsk olivenolie, saft af ½ citron.

Sådan gør du

Varm ½ spsk olie i en gryde, og svits løg og hvidløg bløde heri i ca. 5 min.
Tilsæt de revne grønsager, og spidskommen og sauter det hele i 3-4 min.
Vend herpå de afdryppede kikærter i, tag gryden fra varmen, og blend det hele, evt med en stavblender, eller i en foodprocessor.
Tilsæt hakkede koriander eller persille, samt durummel, blandet med bagepulver, og smag til med salt og peber.
Form farsen til 8 bøffet, og steg disse gyldne med ½ spsk olivenolie på en pande med svag varme (2-3 min. på hver side), og dryp dem med citronsaft.
Server bøfferne i ciabattaboller med salatblade og tabascosauce.
Bollerne kan også serveres ved siden af.