• 4 – 6 serveringer

Ingredienser

2 svineskanke, 1 bayonneskinke på ca. 1 kg., suppevisk af porreblade og selleritop, salt, peber, ½ selleri, 3-4 gulerødder, 4-5 kartofler, 500-600 gr hakket grønkål ( gerne frost).

Tilbehør: Groft rugbrød og sennep.

Sådan gør du

Kom kødet i en gryde, dæk det med koldt vand, bring vandet i kog og skum godt.
Tilsæt derpå suppevisk, salt og peber, og lad suppen småkoge under låg i godt 1½ time.

Skær de skrubbede eller skrællede grønsager i små stykker, og kom dem i suppen i den sidste halve times tid af kogetiden.

Når kødet er kogt færdig tages det op, og suppevisken fjernes.
Tilsæt grønkålen og lad suppen koge i yderligere ca. 10 min.
Smag den til med salt og peber, og server rygende varm, med kød, rugbrød og sennep.