• 20 stk

Bagetid: Ca. 20 min. ved 200°.

Ingredienser

50 g smør
4 dl mælk
1 dl tykmælk
50 g gær
2 tsk groft salt
2 tsk sukker
2 revne gulerødder (ca. 150 g)
50 g hvedeklid (ca. 2 dl)
800 g hvedemel

Pensling
1 sammenpisket æg
Pynt
hvedeklid

Sådan gør du

Smelt smørret i en gryde og tilsæt mælken.
Hæld blandingen i en røreskål og tilsæt tykmælken.
Rør gæren ud heri.
Tilsæt de øvrige ingredienser (hold lidt af hvedemelet tilbage).
Slå dejen godt sammen.
Dæk den med et låg eller alufolie og stil den til hævning et lunt sted i ca. 1 time.
Tag dejen ud på et meldrysset bord og ælt den godt igennem.
Tilsæt evt. resten af melet. Del dejen i 20 stykker og form dem til små brød ca. 10 cm lange.
Lad brødene efterhæve på bagepapir eller smurt bageplade i ca. 20 min.
Pensl med æg og klip 4 hak i hvert brød.
Drys med hvedeklid og bag brødene midt i ovnen.