• 4 serveringer

Denne opskrift er en kopi, vil du have en opdateret version, henvises du til www.arla.dk/karoline

Ingredienser

1½ kg gulerødder
1 melet kartoffel i grove stykker (ca. 75 g)
2 små pillede fed hvidløg
1 liter grønsagsbouillon
1½ tsk groft salt
friskkværnet peber

Ostebrød
4 skiver franskbrød (ca. 120 g)
50 g Karoline’s GratineringsOst

1½ dl Karolines Køkken madlavningsfløde 18%
1 dl klippet frisk purløg

Server efter suppen
200 g dadler
300 g pigeonæbler

Gratinering: Ca. 6 min. ved 250°

Sådan gør du

Skræl gulerødderne og skær halvdelen i grove stykker. Kom dem i en tykbundet gryde sammen med kartoffelstykker, hvidløg og bouillon.
Kog blandingen ved svag varme og under låg i ca. 20 min. eller til grønsagerne er møre.
Skær imens resten af gulerødderne i tynde skiver.
Blend suppen i mindre portioner (fyld kun blenderglasset 1/3 op).
Blend hver portion ved hurtigste hastighed i ca. 10 sek. eller til suppen er glat.
Hæld suppen tilbage i gryden og tilsæt de skiveskårne gulerødder, salt og peber.
Bring suppen i kog under omrøring og smag til. Gulerodsskiverne skal være møre, men ikke bløde.

Ostebrød:
Skær brødskiverne i trekanter og læg dem på en plade med bagepapir. Fordel osten på brødskiverne og gratiner dem midt i ovnen.

Ved serveringen:
Kom fløden i en lille kande og klippet purløg i en skål. Hæld gulerodssuppen i varme skåle eller tallerkener og server den sammen med fløde, purløg og de lune ostebrød.