Vælg en side

Til 6 personer

Denne opskrift er en kopi, vil du have en opdateret version henvises du til www.arla.dk/karoline

Efterårssalat

  • 3 dl vand
  • 2 dl hvid balsamicoeddike
  • 175 g sukker (ca. 2 dl)
  • ½ tsk groft salt
  • 8 stilke bladselleri i tynde skiver
  • 200 g tranebær
  • 150 g rosiner
  • 100 g macademianødder

Kartoffelmos i skjul

  • 1 liter vand
  • 1½ kg skrællede melede kartofler i grove stykker
  • 50 g smør
  • 3 spsk finthakkede friske timianblade
  • 2 tsk groft salt
  • 10 tynde skiver parmaskinke

60+ min

Efterårssalat

Bland alle ingredienserne og stil salaten tildækket i køleskabet i mindst 1 time. Smag til og hæld lagen fra salaten ved serveringen.

Kartoffelmos i skjul

Bring vand og kartofler i kog i en gryde. Kog kartoflerne ved svag varme og under låg i ca. 20 min.,til de er godt møre. Gem ca. 2 dl kogevand og hæld vandet fra. Mos kartoflerne med smør, kogevand, timian og salt. Læg 18-20 bunker (a ca. ¾ dl) kartoffelmos på 2 plader med bagepapir. Del hver skive skinke i 2 og læg dem over kartoffelmosen. Gratiner øverst og nederst i ovnen.

Lad smørret blive gyldent i en pande. Brun bøfferne ca. 1 min. på hver side og steg dem ved jævn varme ca. 1½ min. på hver side. Drys med halvdelen af saltet og peber, tag bøfferne op og hold dem varme. Ryst fløden godt, kom den og skyen fra kødet i panden og bring det i kog. Tag panden af varme og rør resten af saltet og saucejævner i. Kog saucen i ca. 1 min. og smag til.

Tip

Du kan lave salat og kartofler (inden gratinering) dagen før.

Gratinering

Ca. 20 min. ved 200° – varmluft.