• 4 serveringer

Ingredienser

1 icebergsalat hoved, 1-1½ dl valnøddekerner, 75 gr danablu eller gorgonzola, 1½ dl kefir, eller tykmælk, 2 spsk mayonnaise, ½fed hvidløg, ½ tsk salt, sort peber, 1 dl grofthakket persille.

Ingredienser

1 icebergsalat hoved, 1-1½ dl valnøddekerner, 75 gr danablu eller gorgonzola, 1½ dl kefir, eller tykmælk, 2 sosk mayonnaise, ½fed hvidløg, ½ tsk salt, sort peber, 1 dl grofthakket persille.

Sådan gør du

Skyl salthovedet, og lad det dryppe godt af.
Læg det i køleskabet og lad det blive sprødt, ca. 1 time, eller længere.

Læg valnøddekerner på en tallerken og rist dem i microovnen på fuld effekt ca. 3 min.
Eller rist dem i ovnen ved 200 gr. i ca. 10 min.
Hak dem derefter groft.

Del osten i mindre stykker, og kom dem i en køkkenmaskine.
Tilsæt tykmælk, og mayonnaise, og kør det hele til en jævn sovs.
Pres hvidløg i og krydr med salt og peber.

Striml salaten groft på 4 tallerkener.
Drys valnøddekerner over, og læg en klat dressing på midten.
Garner med persille.

Man får en mere fyldig smag hvis man skifter tykmælken ud med cremefraiche.

For en mere mættende salat kan der supleres med halve æg, rejer, eller strimler af skinke.

Salaten serveres med et godt brød at brække af.