Portionen afhænger af hvor store honninghjerter man laver

  • 450 gr honning
  • 450 gr hvedemel
  • 10 gr gær
  • 2 æggeblommer
  • 1 tsk std. nellikker
  • 1 tsk std kardemomme
  • 2 tsk kanel
  • 2 tsk hjortetaksalt
  • 2 tsk potaske
  • 1 tsk vand
  • Honningen lunes, så den bliver blød, og æltes med mel og gær. ( gæren kan udelades hvis dejen skal lagre længere end 1 uge.
  • Æggeblommerne blandesmed krydderierne, og hjortetaksalt, og arbejdes ind i dejen.
  • Potasken opløses i 1 tsk vand, og æltes sammen med dejen, der nu pakkes ind i plastfolie. ( ikke for stramt, og hviler til dagen efter), eller mindst 1 uge, hvis der ikke er brugt gær.
  • Dejen kan med fordel laves måneder i forvejen, blot den opbevares “kælderkold”.
  • Husk i øvrigt at de to hævemidler potaske, og hjortetaksalt, skal tilsættes hver for sig, ellers virker dejen ikke.
  • Dejen rulles ud i 4-6 mm tykke plader, der trykkes ud med en form, og bages ved 180 gr. i ca. 8 min.
  • Kagerne er færdige når de er så elastiske at de rejser sig, efter et let tryk med en finger på overfladen.
  • Pyntes efter smag med glasur eller chokolade.