
Portionen afhænger af hvor store honninghjerter man laver
- 450 gr honning
- 450 gr hvedemel
- 10 gr gær
- 2 æggeblommer
- 1 tsk std. nellikker
- 1 tsk std kardemomme
- 2 tsk kanel
- 2 tsk hjortetaksalt
- 2 tsk potaske
- 1 tsk vand
- Honningen lunes, så den bliver blød, og æltes med mel og gær. ( gæren kan udelades hvis dejen skal lagre længere end 1 uge.
- Æggeblommerne blandesmed krydderierne, og hjortetaksalt, og arbejdes ind i dejen.
- Potasken opløses i 1 tsk vand, og æltes sammen med dejen, der nu pakkes ind i plastfolie. ( ikke for stramt, og hviler til dagen efter), eller mindst 1 uge, hvis der ikke er brugt gær.
- Dejen kan med fordel laves måneder i forvejen, blot den opbevares “kælderkold”.
- Husk i øvrigt at de to hævemidler potaske, og hjortetaksalt, skal tilsættes hver for sig, ellers virker dejen ikke.
- Dejen rulles ud i 4-6 mm tykke plader, der trykkes ud med en form, og bages ved 180 gr. i ca. 8 min.
- Kagerne er færdige når de er så elastiske at de rejser sig, efter et let tryk med en finger på overfladen.
- Pyntes efter smag med glasur eller chokolade.
Seneste kommentarer