Retten er til 4 personer, og er dejlig nem at lave når alle ingredienser er fundet frem

  • 4 kyllingelår, eller en anden slags udskæring eller andet kød
  • 2 – 3 finthakkede rødløg
  • 3 spsk olivenolie
  • 3 fed fint hakkede hvidløg
  • 2 spsk hvedemel
  • 1/2 tsk salt
  • friskkværnet sort peber
  • 1/2 tsk std gurkemeje
  • 1 tsk std koriander
  • 1 tsk std kanel
  • 1/2 tsk std nelliker
  • 1 tsk std spidskommen
  • 40 g tørrede finthakkede abrikoser
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 1 spsk honning
  • 2 dl grønsags bouillon
  • 1/2 økologisk citron
  • 50 gr finthakkede mandler
  • 280 gr kikærter iblødsatte og kogt eller fra dåse
  • Til servering
  • frisk mynte, og koriander, løse ris, naan brød eller andet brød

  • Sauter løg og hvidløg i en gryde ved middelvarme til de er klare. Husk at bruge en gryde der kan gå i ovnen.
  • Vend alle krydderierne sammen med mel, salt og peber, og vend kyllingestykkerne i halvdelen af blandingen.
  • Brun kyllingestykkerne i gryden, tag dem derefter kortvarigt op af gryden – hvor de lægges fra på en tallerken et øjeblik.
  • Tilsæt tomat, boullion, honning, abrikoser, og den andel halvdel mel og krydderiblanding i gryden, og rør det godt sammen med løgene.
  • Kom kyllingestykkerne tilbage i gryden, med skindsiden op.
  • Tilsæt de finthakkede mandler, kikærterne, samt den halve citron skåret i tynde skiver.
  • Sæt låg på gryden og kom den i en kold ovn, på 150 grader.
  • Lad den lækre ret simre i ovnen i ca 2 timer, og så er den klar til servering, med ris, ciabattabrød, naanbrød, eller hvad man nu lige har lyst til.