Dejlige snaskede kanelsnegle kan man altid spise

  • 100 gr smør
  • 2½ dl mælk
  • 50 gr gær
  • 2 æg
  • 600 gr hvedemel
  • 2 tsk st.kardemomme
  • 2 tsk groft salt

Fyld

  • 150 gr blødt smør
  • 100 gr farin
  • 1 spk kanel

1 sammenpisket æg

glasur af  2 dl flormelis, og 1½ spsk vand

Smelt smørret og hæld det i mælken. Rør gæren ud heri.

Tilsæt de øvrige ingredienser (hold evt. lidt mel tilbage – dejen skal være fugtig).

 

Fyld
  • Rør smør, farin og kanel godt sammen.

Slå dejen godt sammen og lad den hæve tildækket et lunt sted i ca. ½ time

Sådan laver du kanelsneglene
  • Tag dejen ud på et meldrysset bord. Rul dejen ud til en firkantet plade (ca. 30 x 50 cm). Smør remoncen ud på dejpladen.
  • Rul dejpladen fra den lange side til en roulade, og skær ca. 25 kanelsnegle.
  • Læg sneglene i en bradepande med bagepapir – bøj den yderste dejende ind under sneglen. Lad kanelsneglene efterhæve tildækket i 15 min.
  • Pensl med æg og bag kanelsneglene midt i ovnen.
  • Lad kanelsneglene afkøle lidt og pynt med glasur.
Bagetid
  • 10-12 min. ved 225° – traditionel ovn.