
- Rigtig lækker og eksklusiv kiwitærte, som kan blive det helt lækre punktum på en dejlig middag.
- 125 gr sukker
- 2 spsk mel
- 85 gr smør
- 1 dl creme fraiche
- 150 gr marcipan
- 50 gr sukker
- 1 æggehvide
- 25 gr hakket , mørk chokolade
- 2 blade husblas
- 1,5 dl sød hvidvin
- 3 kiwier
- 50 gr marcipan
- 1 dl kvark
Hak mel, sukker, og smør til en grynet masse.
Saml dejen med cremefraichen , og rul den ud på et firkantet stykke bagepapir på 12 x 25 cm.
Rør marcipanen med sukker og æggehvide til en blød kransekage masse.
Kom massen i en sprøjtepose og sprøjt den ud som kant på mørdejsbundeb.
Prik tærten og bag den i 15 min ved 200 gr.
Drys bunden med chokolade, og lad den køle helt af på en rist.
Sæt husblasen i blød i koldt vand i 5 min, smelt den og kom den i hvidvinen.
Hæld husblasen i en rugbrødsform der er foret med husholdningsfilm, og lad den stivne på kø.
Riv marcipanen og bland den med kvarken.
Skræl kiwierne og skær dem i skiver.
Fordel kvarkcreme og kiwiskiver over mørdejsbunden, og læg vingeleen på.
Seneste kommentarer