• 2 store bakker, eller flere små

Ingredienser

½ kg svinelever, 200 gr. fersk spæk, 2 løg, 2 æg, 2 tsk salt, groftkværnet peber, 1 tsk allehånde, 1/4 tsk st. nellike, 125 gr smør, 100 gr hvedemel, ½ lt kogende mælk.
Pynt: 125 gr bacon i skiver, og 200 gr rensede champignoner i kvarte.

Sådan gør du

Hak lever, spæk, og løg, i en køkkenmaskine. Riv løgene eller kom også dem igennem maskinen, og rør det i sammen med æg, salt, og krydderier.
Smelt smørret i en gryde. Rør melet i. Kom lidt mælk i under omrøring, og kog jævningen igennem en 3-4 min. under omrøring. Rør opbagningen i levermassen.
Smør et par sluforme eller brødforme, og kom leverpostejen heri.
Bag leverpostejen i ovnen ved 175 gr. på nederste ovnribbe i ca, 1½ time alt efter hvad forme der bruges.
Steg baconskiverne sprøde, og afdryp dem på køkkenrulle. Svits champignonerne på panden i det afsmeltede baconfedt, pynt leverpostejen med stegt bacon, og champignoner