• Tilberedningstid:  ca.1 time og 15 min. – heraf arbejdstid ca. 25 min.
  • 4 personer

Ingredienser

Dej:
50 gr.gær, 4 dl lunken vand, 1 spsk, 2 spsk olie+ lidt ekstra mel.
Fyld:
1 løg, 200 gr hakket oksekød, 1 spsk olie, 1 knsp stødt muskat, 2 knuste fed hvidløg, 2 spsk chilisauce,eller ketchup, 1 tsk basilikum, 140 gr tomatkoncentrat, ca.3/4 dl vand, salt, peber, 1 nip sukker, 150 gr reven ost.
Toamtsauce:
1 dåse flåede hakkede tomater, salt, peber, sukker.

Sådan gør du

Rør gæren ud i vandet. Tilsæt salt, og olie, og ælt melet i lidt efter lidt, til dejen er smidig.
Vend dejen i ½ spsk olie og lad den hæve tildækket til dobbelt størrelse.Opvarm ovnen til 250 gr.
Slå dejen ned og del den i fire stykker, som rulles ud til cirkler. Læg dejcirklerne på en plade beklædt med bagepapir.
Til fyldet svitses løg og kød i olie på en pande i ca. 5 min. Krydr med muskatnød, hvidløg, chilisauce, og basilikum. Tag panden af varmen.
Rør tomatkoncentrat og vand sammen til en tyk sauce, og smag til med salt og peber, og sukker, og fordel blandingen på den ene halvdel af hvert dejstykke – ikke helt ud til kanten.
Læg derefter et lag ost, og kødsauce på. Luk pizzaerne så de bliver halvmåneformede. Tryk kanterne sammen og bag dem i den varme ovn i 12-15 min.
Pensl med lidt olie lige inden servering.
Til tomatsaucen varmes tomaterne op i en kasserolle, og lad massen koge lidt ind, smag til med lidt salt, peber, og sukker.