• ca. 36 stk

Bagetid: Sæt rugbrødene i en kold ovn. Indstil på 200°C og bag i ca. 40 min. Sluk ovnen og lad brødene køle helt ned.

Ingredienser

250 g skårne rugkerner (ca. 3 dl)
3 dl kogende vand
1 flaske mørkt hvidtøl (3 1/3 dl)
50 g gær
3 1/2 dl kærnemælk
200 g hvedemel (ca. 3 1/2 dl)
1 spsk groft salt
1 kg groft rugmel

Bagetid: Sæt rugbrødene i en kold ovn.
Indstil på 200°C og bag i ca. 40 min. Sluk ovnen og lad brødene stå ved eftervarmen i ca. 10 min.
Kom rugkernerne i en stor skål.
Hæld kogende vand over og lad kernerne trække i ca. 1 time.
Lun øllet i en gryde, til det er lillefingervarmt, og bland det med de udblødte kerner.
Rør gæren ud heri.
Tilsæt kærnemælk, hvedemel og salt.
Ælt blandingen godt med en håndmixer (brug dejkrogene).
Ælt rugmelet i lidt efter lidt (dejen er ret fast).
Dæk skålen med fx et låg og stil dejen til hævning et lunt sted i ca. 1 time.
Beklæd en bradepande (ca. 30x36 cm) med bagepapir og fordel dejen heri.
Glat dejen med en ske dyppet i koldt vand.
Lad dejen efterhæve tildækket et lunt sted i ca. 1 time.
Skær dejen igennem 5 gange på hver led, så der bliver 36 firkanter ca.5x6 cm.
Pensl med smør og bag minirugbrødene nederst i ovnen. Bræk de afkølede brød fra hinanden.