Lagkagen kan bages og fyldes nogle timer før, eller dagen før den skal serveres.

Ingredienser

Dej:

3 æg, 175 gr sukker, 175 gr mel, 1 tsk bagepulver, 2 tsk kakao, 4 spsk stærk kold kaffe.

Fyld og pynt:

100 gr makroner, 1 spsk stærk kold kaffe, 2 spsk portvin, ½ lt piskefløde, chokolademoccabønner.

Sådan gør du

Pisk æggene grundigt med sukkeret.

Sigt mel sammen med bagepulver, og kakao og rør det i æggene skiftevis med kaffe.

Fordel dejen i 3 velsmurte lagkageforme, og bag dem 12-15 min ved 190-200 gr midt i ovnen.

Lad lagkagebundene stå lidt i formene, og vend dem ud.

Stænk dem med portvin ( 1 spsk ).

Knus makronerne groft, i en skål og hæld kaffe og 1 spsk portvin over.

Lad makronerne trække en halv time og rør af og til.

Pisk fløden til skum og læg lagkagebundene sammen med fløden og makronerne.

Bred et lag flødeskum på ovesiden, og pynt med små toppe, med en bønne på hver, og evt. lidt guldstøv.