• 1 stort brød, ca. 2 lt.

Brødet pakkes i et letfugtet bageklæde til det er koldt, det forhindrer skorpen i at blive stenhård.

Sådan gør du

Surdej:
250 gr rugmel, ½ tsk salt, og 3 dl kærnemælk røres sammen og står 3 døgn ved stuetemperatur.

1 dag:
Surdejen blandes med 1 spsk salt, 1 tsk honning, 1 lt vand, og 16 dl rugmel. Det hele røres til en tyktflydende grød, der hviler tildækket i 24 timer.

2 dag:
Dejen tilsættes 1 maltøl, eller en hvidtøl, og 500 gr rugkerner.
Dejen røres godt sammen, og der tages ca. 500 gr dej fra til næste bagning ( det holder sig frisk ca. 14 dage i køleskabet ).

Resten af dejen hældes i en velsmurt form.
Brødet kan bages med det samme, eller det kan vente til at det passer ind i dagens program.

Bages 1 time ved 100 gr. og 1 time ved 200 gr. og yderligere ca. 1 time ved 100 gr.

Brødet pakkes i et letfugtet bageklæde til det er koldt, det forhindrer skorpen i at blive stenhård.