Det behøver ikke at være besværligt at have en vegetar til bords juleaften.

Ingredienser

4 grønne savoykålsblade, 250 gr hakkede champignoner, 100 gr nøddekerner, 2 kviste rosmarin, 4 strimlede soltørredee tomater, reven skal af en appelsin, salt, peber, 2 spsk smør, 2 spsk olivenolie til pensling, sauce af ½ skalotteløg, ½ spsk smør, 1 dl grønsagsvand, saften af 1 appelsin, 2 spsk cognac, ½ dl fløde, evt lidt majsstivelse.

Lav evt. en rå rødkålssalat, med appelsin og brombær dertil.

Sådan gør du

Find de pæneste blade på savoykålen, og blancher dem i ca. 4 min eller til de er møre, i 2 dl vand. Lad dem dryppe af på viskestykker.
Hak nødder og rensede champignoner, evt. i en foodprocessor, og steg med rosmarin, og soltørrede tomater i lidt smør.
Smag farsen til med appelsinsaft, salt, og peber, og fyld farsen i pakker, der hver især er lavet af 2 savoykålsblade.
Skulle der være fyld til overs, fyldes det i en lille ovnfast skål, den kan evt. bruges til julefrokosten 1 juledag.
Pensles jævnligt med olivenolie, og bages i ovnen, pakket i alufolie, ca. 20 min.
Til saucen, suteres hakket løg i smør, og tilsættes kogevand fra urter. Lad det dampe næsten væk. Appelsinsaften kommes ved, der smages til med cognac, og fløde, salt, og peber, og kan evt. jævnes med lidt majsstilvelse.