Vælg en side

Nemme mandler til julekonfekten

  • 100 g hele mandler med hinde
  • 100 g blød nougat
  • 50 g flormelis
  1. Rist mandlerne let på en tør pande og kom dem derefter i en stor skål.
  2. Stil skålen med mandlerne i køleskabet i et par timer, til både mandlerne og skålen er iskolde.
  3. Smelt nougaten i en skål sat over et 80 grader varmt vandbad og tag skålen op af vandbadet.
  4. Tag mandel-skålen ud af køleskabet og kom et par skefulde lun, smeltet nougat ud over de kolde mandler, mens du rører konstant, til al nougaten er stivnet på mandlerne. Tilsæt lidt mere smeltet nougat og rør til al nougaten igen er stivnet helt.
  5. Fortsæt med mere nougat og tilføj til allersidst flormelis på de nougatsvøbte mandler.
  6. Skil eventuelt “sammengroede” nougatmandler med fingrene og vend igen i flormelis.
  7. Sigt overskydende flormelis forsigtigt fra.

TIP: Opbevares køligt i en tætsluttende beholder, glas eller lign.