Til 4 personer

Denne opskrift er en kopi, vil du have en opdateret version henvises du til www.arla.dk/karoline

Kartoffelmos

Krydrede bønner

  • 1 liter vand
  • 1 tsk groft salt
  • 300 g grønne bønner, fx haricots verts
  • 2 små knuste fed hvidløg
  • 2 tsk olivenolie

Kartoffelmos

Kom kartofler og gulerødder i kogende vand og kog dem under låg i ca. 20 min – eller til de er møre. Hæld vandet fra grøntsagerne og damp dem tørre. Mos dem groft evt. med en kartoffelstøder. Rør mælk, ost, salt og peber i mosen. Smag til.

Lad smørret smelte i en sauterpande, ved kraftig varme, men uden at det bruner og svits løget i ca. 1 min. Tilsæt kødet og svits i yderligere ca. 1 min. Tilsæt tomatsauce, salt og peber og bring saucen i kog. Lad den koge i ca. 2 min og smag til. Hæld kødsaucen i et ovnfast fad (ca. 6 x 21 x 27 cm) og fordel mosen herpå som et låg. Drys de 2 spsk ost på og gratiner oksepien øverst i ovnen til osten er gylden.

Krydrede bønner

Bring imens vand og salt i kog og kog bønnerne uden låg i ca. 4 min. Hæld vandet fra bønnerne og damp dem tørre. Vend hvidløg og olie i bønnerne og server dem lune til oksepien.

Gratinering

Ca. 10 min. ved 250°.