
Til 4 personer
Denne opskrift er en kopi, vil du have en opdateret version henvises du til www.arla.dk/karoline
Kartoffelmos
- 1 kg melede kartofler i grove stykker
- 500 g gulerødder i grove stykker
- 1 liter vand
- 1½ dl kogende mælk
- 75 g Karolines Køkken® Pasta- & gratineringsost 30% – gem 2 spsk til gratinering
- 1 tsk groft salt
- friskkværnet peber
- 10 g smør
- 1 finthakket zittauerløg
- 400 g hakket oksekød (ca. 6% fedt)
- 4 dl Karolines Køkken® Tomat & cremefraiche Pastasauce
- 1 tsk groft salt
- friskkværnet peber
Krydrede bønner
- 1 liter vand
- 1 tsk groft salt
- 300 g grønne bønner, fx haricots verts
- 2 små knuste fed hvidløg
- 2 tsk olivenolie
Kartoffelmos
Kom kartofler og gulerødder i kogende vand og kog dem under låg i ca. 20 min – eller til de er møre. Hæld vandet fra grøntsagerne og damp dem tørre. Mos dem groft evt. med en kartoffelstøder. Rør mælk, ost, salt og peber i mosen. Smag til.
Lad smørret smelte i en sauterpande, ved kraftig varme, men uden at det bruner og svits løget i ca. 1 min. Tilsæt kødet og svits i yderligere ca. 1 min. Tilsæt tomatsauce, salt og peber og bring saucen i kog. Lad den koge i ca. 2 min og smag til. Hæld kødsaucen i et ovnfast fad (ca. 6 x 21 x 27 cm) og fordel mosen herpå som et låg. Drys de 2 spsk ost på og gratiner oksepien øverst i ovnen til osten er gylden.
Krydrede bønner
Bring imens vand og salt i kog og kog bønnerne uden låg i ca. 4 min. Hæld vandet fra bønnerne og damp dem tørre. Vend hvidløg og olie i bønnerne og server dem lune til oksepien.
Gratinering
Ca. 10 min. ved 250°.
Seneste kommentarer