Rigtig sjov konfekt, som man husker fra da marcipan var dyrt.

Jeg husker vi lavede det hos min mormor i 70’erne

  • 375 gr havregryn
  • 250 gr flormelis
  • 50 gr smør
  • 1½ dl fløde
  • 2 tsk mandel essens, og 1 tsk rom essens
  • 1 spsk kakao
  • 1 tsk rød frugtfarve

Blend havregrynene til fint mel i en food processor, tilsæt flormelis, smør, fløde, mandel, og rom essens, og kør massen til en ensartet masse.

Del den i tre dele.

Ælt kakao i den ene, rød frugtfarve i den anden, og lad den tredje være som den er.

Rul de tre portioner ud i 2 mm tykke firkanter imellem 2 stykker bagepapir.

Fjern bage papiret, læg firkanterne ovenpå hinanden, og stil dem på køl natten over.

Skær den kolde firkant i mundrette stykker.