
Rigtig sjov konfekt, som man husker fra da marcipan var dyrt.
Jeg husker vi lavede det hos min mormor i 70’erne
- 375 gr havregryn
- 250 gr flormelis
- 50 gr smør
- 1½ dl fløde
- 2 tsk mandel essens, og 1 tsk rom essens
- 1 spsk kakao
- 1 tsk rød frugtfarve
Blend havregrynene til fint mel i en food processor, tilsæt flormelis, smør, fløde, mandel, og rom essens, og kør massen til en ensartet masse.
Del den i tre dele.
Ælt kakao i den ene, rød frugtfarve i den anden, og lad den tredje være som den er.
Rul de tre portioner ud i 2 mm tykke firkanter imellem 2 stykker bagepapir.
Fjern bage papiret, læg firkanterne ovenpå hinanden, og stil dem på køl natten over.
Skær den kolde firkant i mundrette stykker.
Seneste kommentarer