• 20 – 25 stk
  • Man kan også putte lidt ost i pølserne, eller man kan putte en krydret fars i bollerne.
  • Opskriften er også rigtig god til boller.

 

  • 3 dl lunkent vand
  • 50 gr gær
  • 50 gr sukker
  • 1 æg
  • 0,5 tsk salt
  • 100 gr margarine
  • 600 gr hvedemel

Kan pensles med æg eller vand, men det er ikke nødvendigt.

Man kan også drysse med birkes, kerner, eller sesam.

Gæren røres med det lunkne vand, og det blødgjordte margarine tilsættes.

Tilsæt æg, salt, og sukker, og til sidst melet som tilsættes lidt efter lidt, til dejen er glat og blød.

Sættes til hævning i 3 kvarter.

Del dejen o 20 – 24 stykker, og pres et stykke pølse ned i dejen, man kan også rulle en pølse af dejen og sno den om pølsen, men det er op til en selv hvad man bedst syntes om.

Hæver igen i 0,5 time, pensles evt.

Bages ved 200 grader i ca 12 min.