• 4 serveringer

God fingermad, eller en dejlig nem lille frokost anretning

  • 4 plader frossen butterdej

Fyld:

  • 2 porrer
  • 75 gr bacon ( i små tern )
  • 50 gr reven ost
  • æg til pensling, og sesam til drys

Rens og skyl porrerne, og skær dem i 1 1/2 cm tykke skiver, tag også noget af den grønne top.

Svits baconternene sprøde. Bland porreskiverne i og lad dem svitse med i ca. 5 min uden at de tager farve, hæld evt en smule vand på panden.

Tag det fra varmen og bland osten i. Rul butterdejspladerne ud til hver 22 x 16 cm. Pensl kanterne med æg, læg porrefyldet på halvdelen af hver plade, og fold resten af pladen over. Tryk kanterne til med en gaffel. Pensl med æg og drys med sesam.

Bag midt i ovnen ved 200 – 225 gr i 15 – 20 min.

Der kan evt laves en cremefraiche dressing af mager cremefraiche, og 3 – 4 spsk hakkede krydderurter f.eks purløg, persille, løvstikke, eller dild, smag til med salt og peber.