• 4 serveringer

Ingredienser

Vanilleis af:
3 æggeblommer, 3 spsk flormelis, ½ stang vanille, 4 små makroner, 2½ dl piskefløde.

Jordbæris af:
2 æggeblommer, 2 spsk flormelis, 250 gr frosne jordbær, 1½ dl piskefløde.

Sådan gør du

Til vanilleisen røre æggeblommerne med flormelis, og tilsættes de skrabede korn af vanillstange, samt knuste makroner.
Massen røres sammen med flødeskum, og fryses i en lille springform, eller islagkageform, der har en diam. på ca. 20 cm.

Til jordbærisen røres også en æggesnaps, de næsten optøede jordbær moses groft, og røres i, og til sidst vendes flødeskummet i massen.
Fryses i en skål med rund bund, der skal være 3-4 cm mindre i åbningen end springformen.

Isen samles, og pyntes med flødeskum.
Evt overskydende jordbær kan koges til en lille kompot, der serveres til isen.