• 3 stk

Passer rigtig godt til gullashs suppe.

Ingredienser

25 gr gær, 2 tsk salt, knap 3 dl lunkent vand, 2 spsk olivenolie, 1-2 revne rødbeder, ca. 500 gr mel.

Sådan gør du

Lad den smuldrede gær smelte med saltet i en skål, og tilsæt derpå vand, olie, rødbeder, og det meste af melet.

Ælt dejen smidig og juster evt. med mere mel – dejen må ikke være for tung eller hård.

Lad nu dejen hæve lunt og tildækket en times tid. Slå den herefter ned og form den til 3 aflange flütes, der lægges på en bageplade med bagepapir og efterhæver 40-50 min.

Pensl med vand eller olie, og snit brødene på skrå og bag dem ved 225 gr. I 15-20 min.

Stil evt. en skål med vand i bunden af ovnen, det giver brødene en sprød overflade, men beregn da lidt længere bagetid. Brødene er fryseegnede