
- 24 stk
Ingredienser
1 pakke frosne butterdejsplader (425 g).
Vandbakkelsesdej: 60 gr smør, 3/4 dl vand, 60 gr mel, 1 nip salt, 3 æg.
Creme: 2 æg, 2 spsk sukker, 1 spsk majsstivelse, 2½ dl kaffefløde, korn af ½ stang vanille.
Glasur: 2 dl flormelis, mørk rom.
Pynt: Ribsgele
Sådan gør du
Rul de optøede butterdejsplader ud, og beklæd smurte linseforme med dejen.
Vandbakkelsesdejen: Smelt smørret i vandet i en tykbundet gryde, og tilsæt derpå melet under kraftig piskning. Sluk for blusset og lad dejen køle lidt af. Rør derpå først salt i , og derpå æggene et ad gangen.
Creme: Bland hele æg, sukker, majsstivelse, fløde, og vanillekorn i en tykbundet gryde, og varm blandingen op under piskning, til den begynder at tykne – cremen må ikke koge. Køl derefter cremen af i koldt vandbad under piskning.
Bland vandbakkelsesdej, og creme og fordel massen i dejbeklædte linseforme – massen skal gå 2/3 op ad formens kant. Bag nu kagerne i ovnen ved 200 gr. i ca. 20 min, og lad dem derpå køle af i formene.
Fyldet hæver meget under bagningen, men falder atter lidt ned ved afkøling.
Stryg kagerne med glasur, der er rørt af flormelis og rom, eller romessen, og vand, og pynt til sidst med en lille klat gele, lige inden serveringen.
PS. Hvis man ønsker en kraftigere romsmag, kan lidt af vandet til vandbakkelsesdejen erstattes af lidt rom.
Kan romkagerne laves dagen før, og stadigvæk virke friske.
Det lyder som er dejlig nem opskrift! Glæder mig til at prøve.
Det kan de sagtens, hvis du venter med pynten
hvor blev vandet af i butterdejsblanding ? hvornår skal det i ?
-Voldsom portion kager
Kan dej eller kager fryses ned på et tidspunkt i processen?
Mængden kan nedjusteres – bevares. Men det kan også være svært, at arbejde med en LILLE portion dej.
Spændende af afprøve.
Jeg arbejdede som ung hos en god bager, der havde de lækreste romkager – men der var ikke butterdej i bunden. Kan man ikke undvære butterdej når man bager dem direkte i formen?