• 2 stk

Ingredienser

5o gr.gær, 1 dl.vand, ½ lt. kærnemælk, 3 dl.hvedeklid (90gr.), 2 tsk salt, 100 gr.knækkede rugkerner, 200 gr.rugmel, ca.400 gr.hvedemel

Sådan gør du

Smuldr gæren i dejfadet.

Hæld lunkent vand over og rør gæren glat.

Tilsæt lunet kærnemælk, hvedeklid, salt, rugkerner, rugmel, og det meste af hvedemelet.

Ælt dejen godt, og ælt mere mel i efterhånden, dejen skal være fast og smidig.

Del dejen, form den og læg den i 2 smurte forme.

Hæves tildækket og lunt til næsten dobbelt størrelse.

Pensles med mælk, drysses med klid, og sættes på nederste rille i en forvarmet ovn ved 175 gr. i ca. 2 timer.

Afkøles noget i formene (dækkes med et viskestykke).

Tages ud og afkøles på en rist.