• 2 stk

Udviklet af: Karolines Køkken

Denne opskrift er en kopi, vil du have en opdateret version henvises du til www.arla.dk/karoline

Ingredienser

3 dl kogende vand
200 g knækkede rugkerner (ca. 3 dl)
1 flaske porter eller mørkt hvidtøl (33 cl)
100 g gær
3½ dl kærnemælk
2 spsk groft salt
1 kg rugmel
150 g hvedemel (ca. 2.5 dl)

Pensling
smeltet smør

Sådan gør du

Hæld kogende vand over rugkernerne og lad dem trække ca. 1 time.
Lun øllet (lillefingervarmt) og hæld det i en røreskål.
Rør gæren ud heri.
Tilsæt rugkerner og de øvrige ingredienser (hold lidt af hvedemelet tilbage).
Slå dejen godt sammen.
Dæk den med et låg eller alufolie og stil den til hævning et lunt sted i ca. 1 time.
Tag dejen ud på et meldrysset bord og ælt den godt igennem.
Tilsæt evt. resten af melet.
Fordel dejen i 2 smurte franskbrødsforme a 1½ liter og lad brødene efterhæve ca. 50 min.
Pensl med smør og rids brødene. Bag dem nederst i ovnen.