• 25 stk

Smager herligt med forskellige slags spegepølser.

Ingredienser

50 gr gær, 2 dl lunken kaffe, 2 dl kærnemælk, 2-3 spsk rødvin, 1 spsk sirup, 2 tsk salt, 100 gr hvedemel, 100 gr fuldkornsrugmel, ca. 500 gr groft rugmel.

Sådan gør du

Opløs gæren i kaffe og rør kærnemælk, vin, sirup, salt, hvedemel, fuldkornsrugmel, og 250 gr groft rugmel i.

Rør eller ælt blandingen grundigt sammen og tag derpå dejen ud på bordet og den æltes grundigt igennem med yderligere 250 gr groft rugmel.

Læg den i en skål og dæk den med et fugtigt klæde, og lad den hæve i ca. 2 timer. Ved alm. Køkkentemperatur.

Ælt atter dejen igennem og form til ca. 25 boller, der lægges i smurte muffinsforme, med glatte sider.

Prik bollerne med en gaffel, pensl med vand, og lad dem hæve yderligere en times tid, hvorefter de bages i ovnen ved 200 gr. I 40-50 min.