• 8 stk

Ingredienser

Scones: 250 gr hvedemel, 2 tsk natron, 1/4 tsk fint salt, 50 gr koldt smør, 75 gr sukker, 1½-1 3/4 dl kærnemælk.

Jordbærcreme: 3 dl piskefløde, ca. 1 tsl vanillesukker, 500 gr jordbær.

Sådan gør du

Scones: ( Kan tilberedes dagen i forvejen – og opbevares i en lufttæt dåse.)

Opvarm ovnen til 225 gr. Bland mel, natron, og salt i en skål, tilsæt smørret skåret i firkanter, og smuldr det med melblandingen til store “krummer”.

Tilsæt sukker, hæld lidt efter lidt kærnemælken i og rør det hele sammen med en gaffel, så det samler sig. Dejen må ikke være for klistret.

Hæld dejen ud på et let melet bord, og rul den ud til ca. 2 cm tykkelse. Stik dejen ud i cirkler med en diam. på ca. 5-6 cm ved hjælp af et glas eller andet.

Læg dejcirklerne på en bageplade beklædt med bagepapir, og bag dem nederst i ovnen i 12 min. Tag dem ud og lad dem afkøle på en rist.

Jordbærcremen: ( Tilberedes samme dag som den skal bruges).

Pisk fløden til skum, og tilsæt vanillesukker. Skyl jordbærrene, dup dem tørre, fjern stilken, og skær dem i terninger, der vendes med flødeskummet.

Fordel jordbærcremen ovenpå sconesene lige inden serveringen.